Sibbos investeringar för 2018-2020

På måndag sitter jag och diskuterar Sibbos budget för 2108 och ekonomiplan för 2020. Det är ett 124 sidigt dokument fullt med detaljer. I tekniska utkottet har jag varit med att bereda investeringsdelen. Sibbo är en kommun som investerar – i vägar som leder till nya bostäder, skolor och daghem och kök för kostservice.

Stora summor och delat upp i var och var man investerar ser det ut så här:

 

Min plus och minuslista för detta ser ut som följer:

+ det finns anslag för låsbara skåp till Kungsvägens och Sipoonjoki skolorna.

+ det finns anslag för en lättrafikled mellan Nissbacka och Nickby

– man bygger ett stort dagis till i Nickby bara för att utbudet är splittrat på många mindre enheter i stället för att sätta krutet på nya utrymmen för Söderkulla skola, Tallmo enhetsskola eller dagis i Västerskog eller Tallmo

Det här är ännu ett förslag och slutliga budgeten slås fast i december.

2 reaktioner till “Sibbos investeringar för 2018-2020”

  1. Hej,
    Gick lite igenom Sibbos budget, och igen som alltid favoriseras Nickby, Söderkulla växer så det knakar men ingen investering för t,ex allaktivitetshus utan ungdomarna skall hänga runt S-market om kvällarna. Vi behöver en simhall till Söderkulla som också inkluderar utrymme för andra aktiviteter, en simhall gynnar alla ålderklasser från baby till åldringar. Skattepengarna måste delas jämt mellan alla regioner.
    M v h Britta Lindberg

    1. Tack Britta för din kommentar. Söderkulla växer och i planläggningsdelen för budgeten ser man att Sibbo kommer att växa där ännu mer. Det kom idag in en motion om att hitta nya utrymmen till Söderkulla för ungdomarna. I budgeten fans detockså skrivet in att man borde hitta utrymmen för medborgarinstitutet som kan användas dagtid i Söderkulla. Jag skall viderbefodra dina kommentarer till ordförande i fritidssektionen också så att vi kan se vilka lösningar man kunde hitta.

      Med vänliga hälsningar, Charlotta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *